Το καυτερό κόκκινο πιπέρι ή αλλιώς τσίλι μπορεί να είναι ο αποξηραμένος αλεσμένος καρπός διαφόρων φυτών με τις λατινικές ονομασίες capsicum annum, capsicum frutescens, capsicum pubescens, capsicum chineese, capsicum baccatum. To καυτερό κόκκινο πιπέρι έχει μια χαρακτηριστική καπνιστή γεύση και υψηλό επίπεδο καυστικότητας που διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Α. Παράγεται στο Μεξικό και σε άλλες χώρες της Νότια και Κεντρικής Αμερικής, στην Ισπανία και σε άλλες χώρες όπως η Ινδία.
Το καυτερό κόκκινο πιπέρι χρησιμοποιείται ευρέως στην μεξικάνικη κουζίνα, στην εύρύτερη λατινοαμερικάνικη, στην ασιατική και στην κουζίνα των μεσογειακών χωρών.
Το καυτερό κόκκινο πιπέρι χρησιμοποιείται ευρέως στην μεξικάνικη κουζίνα, στην εύρύτερη λατινοαμερικάνικη, στην ασιατική και στην κουζίνα των μεσογειακών χωρών.