Κάρυ

Η σκόνη κάρυ είναι ένα μίγμα μπαχαρικών του οποίου η σύσταση ποικίλλει και το οποίο βασίζεται στην κουζίνα της Νότιας Ασίας. Η σκόνη κάρυ και η σύγχρονη αγγλική χρήση της λέξης κάρυ είναι δυτικές επινοήσεις και δεν εκφράζουν κάποιο συγκεκριμένο ινδικό φαγητό. Στον δυτικό κόσμο το μίγμα κάρυ τείνει να έχει συγκεκριμένη γεύση. Οι περισσότερες συνταγές και οι περισσότεροι παραγωγοί σκόνης κάρυ συνήθως συμπεριλαμβάνουν κόλιανδρο, κιτρινόριζα (turmeric), κύμινο, τριγωνέλλα και κόκκινο πιπέρι στα μίγματά τους. Αναλόγως της συνταγής, συστατικά όπως το τζίντζερ, το σκόρδο, ο μαραθόσπορος, το αγριοκύμινο, η κανέλα, ο σπόρος μουστάρδας, το πράσινο κάρδαμο, το μαύρο κάρδαμο, το μοσχοκάρυδο, μακροπίπερο και το μαύρο πιπέρι μπορούν να προστεθούν.