Χοιρινό λεμονάτο

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρέας με το λάδι αρκετή ώρα να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφού το χρώμα του κρέατος γίνει ρόδινο ρίχνουμε το κρεμμύδι και 
το αλάτι να ροδίσει και αυτό.
Σβήνουμε το σοτάρισμα με το κρασί και σε λίγο με τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε δυο ποτήρια ζεστό νερό και το ξύσμα λεμονιού-πιπέρι
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για μια ώρα περίπου.
Παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το βράζουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά, σε ένα άλλο δοχείο μαζί με το κόρν φλάουρ (το κόρν φλάουρ το διαλύουμε πρώτα σε ένα φλιτζανάκι κρύο νερό για να μην κάνει σβώλους).
Περιχύνουμε το κρέας με την δεμένη ποια σάλτσα λεμονιού.
Συνοδεύουμε με τηγανιτά διάφορα, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες ή άσπρο ρύζι.

  • 75'
  • 8

Υλικά

  • - 1,5 κιλό μπούτι χοιρινό σε μερίδες
    - 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα στο μπλέντερ
    - 2 λεμόνια (ξύσμα και χυμός)
    - Αλάτι
    - Μαύρο πιπέρι Alfa Katsifa
    - 4 κ.σ κόρν φλάουρ
    - 1 ποτήρι λευκό κρασί
    - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • 75'
  • 8