Χοιρινό κρασάτο με πιπεριές
Αρχικά τσιγαρίζεις τις πιπεριές με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κρέας ώσπου να "μαραζώσουν" οι πιπεριές και να πάρει χρώμα το κρέας και το κρεμμύδι. Προσθέτεις και σβήνεις με το κρασί. Προσθέτεις το νερό, και έπειτα το αλάτι και τα μπαχαρικά και χαμηλώνεις τη φωτιά. Ανακατεύεις δοκιμάζοντας και προσθέτωντας νερό για να γίνει το κρέας. Αφήνεις να σφίξει το μίγμα και να γίνει η σάλτσα.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/xoirino-krasato-me-piperies.html
'
Υλικά
- 1/2 κιλό κομμάτια χοιρινού (από λαιμό ή μπούτι)
200-250 γρμ. πιπεριές πράσινες για τηγάνι.
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ρετσίνα
2 μεγάλα κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι τριμμένο μαύρο
ρίγανη
4 κ/σ ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια νερό
'