Χοιρινές μπριζόλες μαριναρισμένες με μπύρα

Σε ένα μεγάλο ταψί βάζεις όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτεις τις μπριζόλες. Τις αφήνεις στο ψυγείο όλο το βράδυ και το πρωί τις γυρίζεις μέσα στη μαρινάδα.

Όταν έρθει η ώρα να τις ψήσεις, τις βγάζεις από τη μαρινάδα και τις σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας ταμποναριστά. Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών και τρίβεις με αυτό καλά τις μπριζόλες.

Βάζεις την γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφού κάψει καλά, ψήνεις τις μπριζόλες πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Τις αφήνεις στην άκρη σκεπασμένες για πέντε λεπτά για να ξεκουραστούν και να μαλακώσουν.

Για τα λαχανικά, ανακατεύεις μέσα σε ένα μπολ τις πιπεριές με τα μανιτάρια και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Τα σοτάρεις σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 3 -4 λεπτά. Τα ανακατεύεις με τα υπόλοιπα υλικά και τα κρατάς στην άκρη, μαζί με τα καλαμπόκια, τα οποία, αφού τα βράσεις, τα περνάς για λίγο από το grill για να πάρουν χρώμα.

Σερβίρεις τις μπριζόλες με τα λαχανικά,το καλαμπόκι και την ίδια μάρκα μπύρας που έβαλες στο μαρινάρισμα της μπριζόλας.

Tip: Μην βάλεις τις μπριζόλες για ψήσιμο κατευθείαν από το ψυγείο. Άλειψέ τες με τα στεγνά μπαχαρικά και άφησέ τες για 20 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: http://www.cosmo.gr/Lifestyle/Geysi/Syntages/5-syntages-poy-tha-kanoyn-tis-mprizoles-soy-zoymeres-kai-pentanostimes.2085686.html

  • '

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα

    Για την μαρινάδα

    2 κούπες (500 ml ) μπύρα guinness (ή οποιαδήποτε άλλη μπύρα σου αρέσει)
    2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι (κατά προτίμηση)
    2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
    1 κούπα παγάκια
    1 κρεμμύδι σε ροδέλες

    Για το στεγνό μείγμα μπαχαρικών πριν το ψήσιμο

    1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
    1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
    1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
    1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
    1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
    1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

    Για τα λαχανικά

    300 γρ μανιτάρια
    1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη
    3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    1/3 της κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
    2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
    1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
    Αλάτι, πιπέρι
    4 ολόκληρα καλαμπόκια βρασμένα για 10 λεπτά.


  • '