White Forest

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Εκτέλεση:
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα με την ζάχαρη ρίχνοντάς την σταδιακά.Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος παγωμένη και το μείγμα αλεύρι-νισεστέ-αλάτι-άρωμα λεμόνι-άρωμα βανίλιας.
Σταματάμε το μίξερ και αναμιγνύουμε με σπάτουλα και το λιωμένο βούτυρο με κυκλικές κινήσεις.
Το απλώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 'σε160 βαθμούς Κελσίου.

Η κρέμα πρέπει να στέκεται,και τότε αναμειγνύουμε με το χέρι τα βύσσινα από ένα βαζάκι 200γρ.γλυκού,ενώ το σιρόπι,το έχουμε ρίξει επάνω στο παντεσπάνι.Τα 3/4 της κρέμας τα απλώνουμε στο παντεσπάνι και τυλίγουμε ρολό που το τοποθετούμε με την λαδόκολλα για 2 ώρες στο ψυγείο.
Αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα και με 1/4 της υπόλοιπης κρέμας σκεπάζουμε την επιφάνεια του ρολού.
Πασπαλίζουμε αρκετό ξύσμα σοκολάτας.

  • 180'
  • 9

Υλικά

  • Υλικά για το παντεσπάνι:
    -6 αυγά μόνο τα ασπράδια
    -120γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    -100γρ.νισεστέ
    -200γρ.βούτυρο αγελάδας
    -200γρ.ζάχαρη
    -200γρ.κρέμα γάλακτος.
    Αλάτι-άρωμα λεμόνι-άρωμα βανίλιας

    Υλικά για την κρέμα
    οι 6 κρόκοι των αυγών με ενα ποτήρι ζάχαρη χτυπιούνται μεχρι να ασπρίσουν.
    +200γρ μασκαρπόνε να μαλακώσει
    + 200γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • 180'
  • 9