Τσουρέκια
Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο αλεύρι και λίγο γάλα. Αφήνουμε 60’ να φουσκώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το μαχλέπι, το κακουλέ, τη μαστίχα, το προζύμι και το υπόλοιπο αλεύρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2-3 ώρες.
Πλάθουμε τα τσουρέκια πλεξούδες και τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλα 30’. Αλείφουμε με το μίγμα κρόκων-νερού και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε στους 180ο C για 1ώρα.
'
Υλικά
- 720γρ. ζάχαρη
480γρ. βούτυρο
600ml γάλα
210γρ. νωπή μαγιά
15γρ. μαχλέπι αλεσμένο
15γρ. μαστίχα
5γρ. κακουλέ αλεσμένο
9 αυγά
1800γρ. αλεύρι για τσουρέκια
φιλέ αμύγδαλο και μίγμα κρόκων με λίγο νερό για να αλείψω τα τσουρέκια.
'