Τσουρέκι Πασχαλινό

120
12

Διαλύουμε τη μαγιά με τα 75 γρ νερό χλιαρό και τα 75 γρ. αλεύρι. Το μίγμα πρέπει να είναι σαν χυλός και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ, βάζουμε και το γάλα χλιαρό. Ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλί με το μαχαλεπι και κακουλέ.
Ανακατεύουμε όλα τα μίγματα, μαγιά-πορτοκάλι-αυγά/ζάχαρη και ρίχνουμε το αλεύρι φρεσκοκοσκινισμενο ζυμώνοντας. Αφού ζυμωθούν όλα, ρίχνουμε λίγο λίγο το βούτυρο λιωμένο χλιαρό ΟΧΙ καυτο και διπλώνουμε την ζύμη αντί να ζυμώνουμε.
Το ζυμάρι δεν πρέπει να κολάει στα χερια. Το αφήνουμε στην λεκάνη που ζυμώσαμε, βάζουμε την λεκάνη σε μια σακούλα και την δένουμε. Αφήνουμε το ζυμάρι σε ζεστό χώρο τυλιγμένο με μια κουβέρτα η μέσα σε κουτί ψυγείο-φελιζολ για δυο-τρεις ώρες να φουσκώσει.
Πλάθουμε με απαλές κινήσεις και με βούτυρο ,τις Πασχαλινές κουλούρες σε ταψιά με λαδόκολλα. Ξανασκεπάζουμε τα ταψιά με κάποιον τρόπο και αφήνουμε ακόμη μια ώρα να ξαναφουσκώσουν. Αλείφουμε την επιφάνεια με κροκαδι .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε 170 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα

Υλικά:

Για ενα Τσουρέκι:
-75 γρ.Μαγια.
-75 γρ.Νερο.
-75 γρ.αλευρι.
-50 γρ.Γαλα
-200 γρ. Ζάχαρη.
- 3 Αυγά.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
-5 γρ. μαχαλεπι.
-5 γρ. κακουλε.
-75 γρ.Βούτυρο αγελαδινο.
-75 γρ.Βούτυρο μαργαρινη.
-550 γρ. αλεύρι μαλακο.

Μαχλέπι Αλεσμένο Φάκελο 10gr
Μαστίχα Φάκελο 10gr

Εγγραφη

για τα πιο "νόστιμα" νέα μας!

Facebook

βρείτε μας @alfakatsifagr

Pinterest

ακολουθηστε μας @alfakatsifagr

espa 2014-2020