Τούρτα Νεκροταφείο

Μ π ο υ ο υ ο υ ο υ ο υ!

Μην τρομάζεις, σ’αυτό το νεκροταφείο .....τα μόνα που τριγυρνάνε,
είναι βανίλιες, κανέλες, γαρύφαλλα, μοσχοκάρυδα.

Το μόνο που θέλουν να καταφέρουν είναι να ξυπνήσουν τις γεύσεις.
Αυτο το νεκροταφείο, μπορεί να μην σε ελκειεί να πέσεις με τα μούτρα,
αλλά αν το εμφανίσεις σε κάποιο τραπέζι σίγουρα θα μείνει αξέχαστο.
Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις ενα κέικ καρότο
και να το διακοσμήσεις ανάλογα .

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΕΙΚ

Χτυπάμε τα αυγά με την ζαχάρη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα
με μίξερ χεριού μέχρι να γίνει αφράτο το μίγμα.
Ταυτόχρονα αναμεινγύουμε σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι,
τα μπαχαρικά, τη σόδα και τα τριμμένα καρότα
και ανακατεύουμε απαλά με τα δάκτυλα. Στο μίγμα αυγά-ζάχαρη
ρίχνουμε λίγο λίγο το σποραίλεο και το λιωμένο βούτυρο,
σταματάμε το μίξερ και με μία σπάτουλα του χεριού ανακατεύουμε
απαλά προσθέτοντας λίγο λίγο απο το μίγμα αλεύρι-καρότα-μπαχαρικά.
Το χωρίζουμε στις δύο φόρμες και το ψήνουμε.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΡΕΜΑΣ

Με το σύρμα του χεριού μαλακώνουμε το μασκαρπόνε με την άχνη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο και την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το ανακάτεμα

Όταν κρυώσουν τα κέικ τα κόβουμε σε τρία ισομερή οριζόντια κομμάτια το κάθε ένα και
αλείφουμε ανάμεσα τους μια ποσότητα κρέμας (προσοχή να έχει κρυώσει καλά το κέικ).

Η διακόσμηση γίνεται κατά βούληση.

από την Τερψιχόρη 

Υλικά:

6 αυγά
1 κλωναράκι βανίλια
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρύφαλλο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
500 γρ. καρότα τριμμένα στο χονδρό τρίφτη
650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονο του
1 κ.γ. σόδα
250 γρ.σπορέλαιο
250 γρ. φρέσκο βούτυρο ελαφρως λιωμένο

ΚΡΕΜΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
500 γρ. μασκαρπόνε
500 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Μοσχοκάρυδο Αλεσμένο Γυάλινο Βάζο 45gr
Βανίλια φυσική BOURBON 2τμχ Γυάλινο Βάζο 4gr
Γαρύφαλλο Αλεσμένο Φάκελο 10gr
Σόδα (διττανθρακική) Φάκελο 1000gr

Εγγραφη

για τα πιο "νόστιμα" νέα μας!

Facebook

βρείτε μας @alfakatsifagr

Pinterest

ακολουθηστε μας @alfakatsifagr

espa 2014-2020