Τουρσί με ότι περίσσεψε από τον λαχανόκηπο

Μαζεύουμε και ζεματίζουμε τις μελιτζάνες, πιπεριές, τα κλωνάρια σέλινο
και τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα από το λάχανο. Ψιλοκόβουμε τις καρδιές
από τα λάχανα και τα φύλλα από το σέλινο, τρίβουμε τα καρότα
και κάποιες κακοσχηματισμένες πιπεριές και ένα σκόρδο.
Αναμιγνύουμε όλα τα κομμένα λαχανικά και βάζουμε αλάτι και πολύ ξύδι.
Με αυτό το μίγμα γεμίζουμε τις μελιτζάνες, πιπεριές και λαχανόφυλλα
και ένα-ένα τα δένουμε με κλωστές από τα ζεματισμένα κλωνάρια του σέλινου.
Τα βάζουμε σε ένα δοχείο με την σειρά και ρίχνουμε την σαλαμούρα.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και μετά το καπάκι του δοχείου.

Τις άγουρες ντομάτες αφού τις τρυπήσουμε σε μερικά σημεία τις βάζουμε
και αυτές στην σαλαμούρα με τα υπόλοιπα σέλινα και σκόρδα για άρωμα.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 2.5 μήνες, όσο περνάει
ο καιρός η τουρσί γίνεται όλο και ποιό ξυνή.

AΛΜΗ
Σε χλιαρό νερό ρίχνουμε χονδρό αλάτι σταδιακά και ανακατεύουμε,
βάζουμε προσεκτικά και ένα ολόκληρο ωμό αυγό, που θα χρησιμεύσει
ως δείκτης περιεκτικότητας του διαλύματος σε αλάτι. Όταν το ωμό αυγό
που έχουμε μέσα στο διάλυμα ανέβει στην επιφάνεια, το διάλυμα είναι έτοιμο
και τότε προσθέτουμε ίση ποσότητα νερού για να γίνει το διάλυμα άλμη.


Από την Τερψιχόρη 

  • '

Υλικά

  • Μαζευουμε :

    Ντομάτες πράσινες
    μελιτζάνες
    σέλινο
    σκόρδα
    πιπεριές
    καρότα
    λάχανα
  • '