Τηγανόψωμα Ευβοιώτικα

1) Ανακατεύουμε αλεύρι,νερό,αλάτι και ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια καλή ζύμη. Αν δούμε και χρειαστεί παραπάνω νερό ή αλεύρι, προσθέτουμε ανάλογα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη. Σε ένα μπωλ θρυμματίζουμε τη φέτα και βάζουμε λίγο πιπεράκι. Γεμίζουμε με φέτα κατά βούληση και διπλώνουμε είτε σε φάκελο, είτε σε σαλιγκαράκι κάνοντας ρολό τη ζύμη και τυλίγοντας σε σαλιγκάρι.
2) Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
3) Καλό είναι να τρυπάμε και λίγο με το πηρούνι μας τα τηγανόψωμα για να ψηθεί καλά η ζύμη,αν και εφόσον την ανοίξουμε με πλάστη,δεν έχει φόβο.
4) Απλώστε τα για λίγο σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξουν το περιττό λάδι και...έτοιμα!!!

  • '

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    350-400 γρ. φέτα
    χλιαρό νερό
    λίγο ελαιόλαδο
    αλάτι-πιπέρι
  • '