Τα κουλουράκια της μαμάς

Χτυπάμε το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτω διαδοχικά ζάχαρη, αυγά, την αμμωνία και τη σόδα διαλυμένη στο γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό. Ανακατεύω το μπεικιν, το αλάτι και το εσωτερικό της βανίλιας με το αλεύρι και το προσθέτω σιγά σιγά στο προηγούμενο μίγμα χρησιμοποιώντας τους γάντζους του μίξερ.
Αφήνω το μίγμα 1 ώρα στο ψυγείο και μετά πλάθω τα κουλουρακια. Τα αλείφω με μίγμα από 2 κρόκους και λίγο νερό.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

  • '

Υλικά

  • 350γρ βούτυρο
    8 αυγά
    1 κούπα γιαούρτι
    1 φακ. αμμωνία
    1 φακ. μπεικιν
    1,5 κουταλάκι σόδα
    3 κούπες ζάχαρη
    ξύσμα πορτοκαλιού
    ½ κούπα χυμό πορτοκάλι
    1 βανίλια φυσική
    1800γρ αλεύρι
    ½ κουταλάκι αλάτι
  • '