Συναγρίδα στον φούρνο ψημένη με πάστα μυρωδικών

Clean and wash the fish. Brush with oil and lemon, sprinkle with lemon salt and put an hour in the refrigerator. Prepare the spice paste, in a food processor put all the ingredients of the paste and grind. Take the fish from the fridge to cook it and coat over with the paste to go everywhere and into his belly. In a pan put a little oil, strew onions slices and put onto the fish. Prepare the sauce, put all ingredients in a food processor and grind. Bake the fish about 2 hours at 180 degrees Celsius. Remove from the oven, bone on a platter and pour the sauce.

https://www.sintagespareas.gr/sintages/sinagrida-ston-fourno-psimeni-me-pasta-mirodikon.html

  • '

Υλικά

  • 1 συναγρίδα γύρω στα 2 κιλά (φρέσκια ή κατεψυγμένη)
    3 κρεμμύδια ξερά κομμένα χοντρές ροδέλες
    2 κ. σ. ελαιόλαδο
    2 κ. σ. χοντρό αλάτι
    1 λεμόνι

    Για την πάστα μυρωδικών:
    3 κ. σ. ελαιόλαδο
    2 κ. σ. φρεσκο δενδρολίβανο και φρέσκια ρίγανη
    1 σκελίδα σκόρδο
    λίγο μαιντανό
    μερικούς κόκους πράσινο πιπέρι

    Για το λαδολέμονο:
    1/2 κούπα λάδι
    1 μεγάλο λεμόνι στημένο και λίγο ξύσμα
    1 κ. σ. μουστάρδα
    1 κ. γ. κάπαρη
    αλάτι, πιπέρι
  • '