Συκωτάκια κοτόπουλου με πουρέ σελινόριζας
Κόβουμε την σελινόριζα που έχουμε καθαρίσει πρώτα σε μεγάλα κομμάτια και τη βάζουμε να βράσει σε νερό για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μπορούμε να την τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι.
Αφαιρούμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα μας και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Τα πατάμε να λιώσουμε τη σελινόριζα είτε με πιρούνι είτε με το ειδικό εξάρτημα που κάνουμε τον πουρέ.
Δουλεύουμε ώστε να λιώσει καλά η σελινόριζα. Ταυτόχρονα προσθέτουμε και το βούτυρο αλλά και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Ρυθμίζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε και το χυμό λεμόνι. Αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Μετά από 5-10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσει ελαφρά για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το πετιμέζι και την κρέμα μπαλσαμικού αλλά και το ροζ πιπέρι. Αφήνουμε για αλλά 2 λεπτά περίπου ενώ ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει ελαφρά και ρίχνουμε τα συκωτάκια. Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 -10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τα αποξηραμένα μυρωδικά. Αφήνουμε να σοταριστεί 1 λεπτό ακόμα.
Σβήνουμε το φαγητό μας με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 5 λεπτά. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε τα συκωτάκια να βράσουν περίπου 15 λεπτά. Θα δούμε ότι θα μείνουν με το λαδάκι τους.
Μεταφέρουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο σκεύος με τα συκωτάκια και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό μόνο.
Σερβίρουμε με πουρέ σελινόριζας που ετοιμάσαμε και τα συκωτάκια με τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί.
Μία συνταγή της misstasty.gr
60''
16
Υλικά
- Για τον πουρέ σελινόριζας
500 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη
αλάτι και πιπέρι
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
3 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος 35%
χυμό από μισό λεμόνι
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
4 πολύ μεγάλα κρεμμύδια ξερά
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. της σούπας πετιμέζι
1 κουτ. της σούπας κρέμα μπαλσαμικού πορτοκλαλι - λεμόνι
1 κουτ. της σούπας ροζ πιπέρι Alfa Katsifa
Για τα συκωτάκια
1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλο
4-5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. του γλυκού θυμάρι Alfa Katsifa
1 κουτ. του γλυκού θρούμπι Alfa Katsifa
120 ml κόκκινο κρασί
60''
16