Στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι με γαριδούλες

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή wok σωτάρουμε ελαφρά σε σησαμέλαιο το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τις πιπεριές και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με το ξύδι.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα στριφτάρια για 7΄ (ή το ζυμαρικό που έχετε επιλέξει ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού στη συσκευασία του) και τα στραγγίζουμε.
Στο wok συνεχίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας, τη soya sauce,τη ζάχαρη, το ταμπάσκο ή το μπούκοβο και 1-2 βαθιές κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και προσθέτουμε μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες τα στριφτάρια.
Ρίχνουμε πιπέρι και τα σερβίρουμε ζεστά.

  • '

Υλικά

  • 250 γρ. στριφτάρια με χιώτικο μανταρίνι (ή ο,τι άλλο κοντό ζυμαρικό θέλετε)
    50 γρ. σησαμέλαιο
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    1 κτγ τζίντζερ τριμμένο
    3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες καρέ (τις παρέλειψα)
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 συσκευασία κατεψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες μεσαίες ή μεγάλες (κατά το μαγείρεμα "μαζεύουν") αφού τις έχουμε αποψύξει πρώτα
    αλάτι-πιπέρι
    80 γρ. ξύδι
    300 γρ. χυμός τομάτας (χρησιμοποίησα 1 μικρή συσκευασία τοματοπολτό διαλυμένο σε 300 γρ. ζεστό νερό)
    2-3 κ.σ. soya sauce (προτίμησα την πράσινη ετικέττα, με λιγότερο αλάτι)
    2 κ.σ. ζάχαρη
    ταμπάσκο ή μπούκοβο (κατά βούληση, ανάλογα πόσο καυτερή γεύση θέλετε)
  • '