Στιφάδο με χταπόδι

Καθαρίζουμε το χταπόδι από τα εντόσθια και το βράζουμε για μισή ώρα σε σιγανή φωτιά και σκεπασμένο, μόνο με ένα ποτήρι άσπρο μηλοξυδο.
Αφού βράσει και κρυώσει, το τεμαχίζουμε σε κομματάκια και με το ελαιόλαδο το σοτάρουμε αρκετή ώρα σε σιγανή φωτιά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε ζεματίσει τα κρεμμυδάκια και, στραγγισμένα, τα ρίχνουμε στο χταπόδι. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον πελτέ.
Το σοτάρισμα συνεχίζεται με υπομονή και χωρίς ανακάτεμα. Κουνάμε μόνο την κατσαρόλα κυκλικά να μην κολλήσουν τα κρεμμυδάκια.
Μόλις ροδίσουν όλα αρκετά, ρίχνουμε ένα ποτήρι άσπρο κρασί και στη συνέχεια τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 30 λεπτά και να μείνει μόνο με το λάδι .

από την Τερψιχόρη

  • 90'
  • 11

Υλικά

  • - 1 χταπόδι (300 γρ. ανά άτομο περίπου)
    - 2 κιλά μικρά κρεμμύδια
    - 10 φύλλα δάφνης
    - Κόκκοι από μπαχάρι
    - Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
    - 10 ξερές λιαστές ντομάτες
    - ½ ποτήρι ελαιόλαδο
    - 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    - 1 ποτήρι άσπρο κρασί
    - Αλάτι
  • 90'
  • 11