Σπιτική μπουγάτσα

Πρωινό η Μεσημεριανό η ακόμα και για γλυκό κρύο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η κανέλα Κεϋλάνης ALFA KATSIFA μεθαει με το μοναδικό της άρωμα.

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα να βράσει και σε ένα δοχείο ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα αλλά υλικά μέχρι να ενοποιηθούν .
Στο βρασμένο γάλα αλλά με σβηστή την φωτιά ,ρίχνουμε το μίγμα από όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα αρκετή ώρα πριν ξανανάψουμε την φωτιά στο χαμηλό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να κοχλάσει η κρέμα .Σβήνουμε την φωτιά. 
Με ένα πιρούνι τσιμπάμε 150γρ φρέσκο βούτυρο και αλειφοuμε όλη την επιφάνεια της κρέμας να βουτυρώσει ,χωρίς ανακάτεμα και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά.
Με ακόμα 150 γρ. βουτυρώνουμε 20 λεπτά φύλα ,10 κάτω και 10 επάνω.
Ψήνουμε σε 180 βαθμούς κελσίου για μια ώρα.
Η ζέστη μπουγάτσα είναι γεύμα.
Δοκιμάστε την όμως κρύα από το ψυγείο κομμένη σε μικρές τετράγωνες μερίδες με άχνη και κανέλα ή με κόκκινο γλυκό κεράσι σαν επιδόρπιο.

  • 90'
  • 8

Υλικά

  • 1 κιλό γάλα
    150γρ ζάχαρη
    μια βανίλια
    150γρ.σιμιγδάλι ψιλό
    ξύσμα λεμόνι
    δύο αυγά
    300γρ φρέσκο βούτυρο
    20 λεπτά φύλλα 
  • 90'
  • 8