Σπαγγετίνι ολικής άλεσης με σάλτσα τόνου και πιπεριές

Για τις φρέσκες ντομάτες: ρίχνουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 1 λεπτό και τις περνάμε από το multi.

Τρίβουμε το κρεμμύδι στο multi ή στον τρίφτη. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι. Όταν τα υλικά πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα (φρέσκες ντομάτες: 30 λεπτά ή κονκασέ: 20 λεπτά ή χυμός ντομάτας: 15 λεπτά) και την ανακατεύουμε συχνά. Λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τον τόνο στην κατσαρόλα να πάρει μία βράση με τα υπόλοιπα υλικά.

Παράλληλα βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά σε άλλη κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο, κρατάμε όμως λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, περίπου 4-5 κουταλιές της σούπας. Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Πηγή: www.cooklos.gr/syntages/spaggetini-olikis-saltsa-tonoy-kai-piperies

  • '

Υλικά

  • Για τα ζυμαρικά
    500γρ. σπαγγετίνι ολικής (ένα πακέτο)
    Νερό (5l για το βράσιμο)
    50γρ. αλάτι

    Για τη σάλτσα
    3 ντομάτες ώριμες ( ή 500γρ. κονκασέ ή 500γρ. χυμός ντομάτας)
    120-160γρ. τόνο (κονσέρβα ή βαζάκι)
    1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
    1 κρεμμύδι ξερό
    1 σκελίδα σκόρδο (ή ½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη)
    ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
    1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
    1 κ.γ. ρίγανη
    ½ κ.γ. αλάτι
    ½ κ.γ. πιπέρι

  • '