ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Σε πολύ σιγανή φωτιά, σοτάρουμε το σουσάμι για να προκαλέσουμε τα αρώματα του .Το κάνουμε στον κόπανο με το χέρι, να σπάσει μόνο, χωρίς να χάσει τα έλαια του, προσεκτικά.
Τρίβουμε και τα καρύδια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης .
Απλώνουμε ένα φύλλο και το αλείφουμε με καλαμποκέλαιο και βάζουμε και ένα δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε και αυτό με καλαμποκέλαιο. Απλώνουμε παντού την μισή γέμιση. Βάζουμε από επάνω ακόμα μισό φύλλο και το αλείφουμε με το καλαμποκέλαιο. Διπλώνουμε στην μέση και κάνουμε ένα κουλούρι, απαλό ΟΧΙ σφιχτό τύλιγμα. Κόβουμε με μαχαίρι ροδέλες περίπου 2 εκατοστά πάχος και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Επαναλαμβάνουμε με τα αλλά 2,5 φύλα ,το ίδιο με την υπόλοιπη μισή γέμιση.
Όσο καλαμποκέλαιο περισσέψει το ρίχνουμε από λίγο σε κάθε ροδέλα από επάνω.
Ψήνουμε σε 180 βαθμούς Κελσίου για μια ωρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600γρ. ζάχαρη.
100γρ.γλυκοζη.
500γρ.νερο.
Μια πρέζα ξινό.
Κανέλα ξύλο.
Ένα λεμόνι κομμένο σε μικρά κομμάτια.
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί όταν τελειώσει το ψήσιμο της πίττας, για 20 λεπτά σε σιγανή βράση. Ο χρόνος μετραει μόλις ξεκινήσει ο βρασμός.
Ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά όσο είναι ζεστό, σε κρύα πίττα.
Αν θέλουμε να μαλακώσει, τότε σκεπάζουμε το ταψί μέχρι να κρυώσει. Διαφορετικά ,για να διατηρήσουμε την πίττα τραγανή για κάποιες μέρες, αφήνουμε το ταψί ανοιχτό.

  • 60'
  • 7

Υλικά

  • 5 Χωριάτικα φύλλα για πίτα τετράγωνα, περίπου μισό κιλό.
    Ένα ποτήρι του ούζου καλαμποκέλαιο
    ΓΕΜΙΣΗ
    Ένα σακουλάκι λευκό σουσάμι
    200γρ καρύδια.
    1κς. κανέλα σκόνη.
    1κγ.γαρυφαλο σκόνη.
    Μια πρέζα βανίλια σκόνη.
  • 60'
  • 7