Σορμπέ πραλίνας φουντουκιού με καφέ και μπαχαρικά
Φτιάχνουμε σιρόπι, βράζοντας νερό και ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά – μπορούμε να το έχουμε φτιάξει και από την προηγούμενη ημέρα. Όταν εχει κρυώσει, προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών, τον καφέ διαλυμένο στο φλιτζάνι με το νερό, την πραλίνα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ενιαίο νερουλό μείγμα.
Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνιο αλουμινένιο σκεύος τροφίμων της μιας χρήσης, κλείνουμε με το χάρτινο καπάκι του και τοποθετούμε στη κατάψυξη για 12 ώρες.
Πηγή: www.sintagespareas.gr/sintages/sormpe-pralinas-fountoukiou-me-kafe-kai-piperia.html
'
Υλικά
- Για το παγωτό:
400 γρ. πραλίνας φουντουκιού (τύπου μερέντα, νουτέλα)
3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σκόνη
1 κ.σ. κινέζικο μείγμα 5 spice ή μείγμα μπαχαρικών με κανέλα, γλυκάνισο, πιπέρια, γαρύφαλλο
1φλ. νερό κρύο
Για το σιρόπι:
600 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
'