Σολωμός στη σχάρα
Ζητήστε από τον ψαρά να βγάλει ένα φιλέτο κόντρα χωρίς το κόκαλο και όχι φέτες όπως συνηθίζεται να πωλείται ο σολομός. Ορισμένα ιχθυοπωλεία έχουν έτοιμα φιλέτα, μια πλευρά δηλαδή του ψαριού ολόκληρη χωρίς το κόκαλο.
Μπαίνει επάνω στην σχάρα σε κομμάτια, πρώτα από την μεριά του δέρματος στη φωτιά και απλώς ρίχνουμε στην επιφάνεια αρκετό χυμό λεμόνι και αλάτι.
Το δέρμα μπορεί να καψαλιστεί αρκετά. Αυτό δεν είναι πρόβλημα, έχει κάνει την δουλειά του. Έχει κρατήσει το λίπος και την υγρασία του ψαριού, το βοήθησε να βράσει στα ίδια τα φυσικά συστατικά του και έχει λαδώσει με φυσικό τρόπο και την σχάρα, ώστε με το που θα γυρίσουμε τα κομμάτια από την άλλη πλευρά να μην κολλήσουν.
Σερβίρεται κατά προτίμηση με βραστά λεμονάτα λαχανικά αλλά και με φρέσκια πράσινη ρόκα-μαρούλι.
45'
3
Υλικά
- - Φιλέτο σολωμού (κατά προτίμηση, χωρίς κόκκαλο)
- Χυμός λεμονιού
-Αλάτι
45'
3