Σολομός με κρούστα καρυδιών και μπαχαρικών
1. Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά και τα λιώνουμε σε γουδοχέρι να γίνουν σκόνη. Μετά προσθέτουμε το σουσάμι και τα καρύδια να λιώσουν λίγο. Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τη φρυγανιά.
2. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το μέλι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Με ένα πινέλο βρέχουμε το σολομό και μετά τον καλύπτουμε με το μείγμα των μπαχαρικών.
3. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε το σολομό για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά.
4.Βάζουμε το σολομό σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μόνο δέκα λεπτά.
7. Σερβίρουμε με μακαρόνια.
Πηγή: http://www.kopiaste.info/?p=2224
'
Υλικά
1 κιλό φιλέτο σολομού
1 κουταλιά μέλι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την κρούστα:
7 κουταλιές καβουρδισμένο σουσάμι
3 κουταλιές καρύδια πεκάν
• 4 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
• 1 κ.γ. σινάπι μαύρο
• 1 κ.γ. σινάπι κίτρινο
• ½ κ.γ. χονδρό αλάτι
• 1 κ.γ. κόλιανδρο
• 1 κ.γ. θυμάρι
• 1 κ.γ. ανάμεικτα πιπέρια (μαύρο, λευκό, πράσινο και κόκκινο)
'