Σοκολατίνα χωρίς παντεσπάνι

Τεμαχίζουμε τις κουβερτούρες σε μικρά κομμάτια. Τις λιώνουμε σε μπεν μαρί (καλύτερα γιατί στο φούρνο μικροκυμάτων μπορεί  να κάψουμε τη σοκολάτα πιο εύκολα).

Αφού λιώσουν τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου ώστε μόλις τις ανακατέψουμε με την κρύα κρέμα γάλακτος να μην στερεοποιηθούν (όπως έγινε σε εμένα δηλαδή). Να έχει σχεδόν κρυώσει η κουβερτούρα μας.

Κρατάμε ελάχιστη ποσότητα από την κρέμα μας σε ένα φλιτζανάκι του καφέ. Τη ζεσταίνουμε καλά στο φούρνο μικροκυμάτων.

Κόβουμε στη μέση το λοβό της βανίλιας και ρίχνουμε εκεί τα σποράκια της βανίλιας.  Αφήνουμε στην άκρη να δώσει το άρωμά της η βανίλια.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο. Χτυπάμε  στο μίξερ με το σύρμα τόση ώρα μέχρι να γίνουν οι πρώτες κορυφές στην κρέμα μας. Ρίχνουμε και το φλιτζανάκι με τη βανίλια και την κρέμα.

Αρχίζουμε σταδιακά να προσθέτουμε την κουβερτούρα στο μείγμα της κρέμας γάλακτος. Ρίχνουμε σιγά σιγά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε στην ελάχιστη ταχύτητα του μίξερ ή αν μας βολεύει με μια κουτάλα. Ολοκληρώνουμε όλη την ποσότητα της κουβερτούρας.

Στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση 18 εκατοστά (τη βάση και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε.

Δημιουργούμε κάποιες κορφές στην επιφάνεια με ένα κουτάλι. Σκεπάζουμε με το περίσσευμα της μεμβράνης και την επιφάνεια.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Ξεφορμάρουμε την επόμενη μέρα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Ρίχνουμε στην επιφάνεια σκόνη κακάο και απολαμβάνουμε!

Μία συνταγή της misstasty.gr

 • 20''
 • 5

Υλικά

 • 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  100 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
  1 λοβός βανίλια φυσική Alfa Katsifa
  850 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  Λίγη σκόνη κακάο για την επιφάνεια
 • 20''
 • 5