Σαλάτα ζυμαρικών: η γουρλού
Βράζετε την pasta στο όριο του al dente και την στραγγίζετε καλά πριν την μεταφέρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και την ανακατέψετε με λίγο λάδι.
Προσθέτε όλα τα άλλα υλικά, ανακατεύετε και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Αν έχετε αδυναμία στην φέτα (όπως εμείς) το ένα φλυτζάνι δεν είναι αρκετό.
'
Υλικά
- Μισό κιλό pasta (farfalle, fusilli, κοχύλια...)
¾ φλυτζ. ελαιόλαδο
¾ φλυτζ. ελιές Καλαμάτας ψιλοκομμένες
1 φλυτζ. θρυμματισμένη φέτα
2 φλυτζ. ντοματάκια κομμένα στη μέση
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε κυβάκια
κρίταμο και/ή κάππαρη
φρέσκο βασιλικό
3 σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
'