Σαλάτα με ρεβίθια, αγγούρι και κουρκουμά
Βάζετε τα ρεβίθια να μουλιάσουν μέσα σε νερό μία ημέρα πριν. Την επομένη τα βράζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και 1 κ.γ. κουρκουμά μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Πλένετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε τη μέντα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού, τον υπόλοιπο κουρκουμά, το κάρι, αλάτι και πιπέρι.Καθαρίζετε το αγγούρι και αφαιρείτε τους σπόρους. Το κόβετε σε μπαστουνάκια, τα οποία ανακατεύετε με τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη μέντα και τη βινεγκρέτ, τυλίγετε το μπολ με μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε.
Πηγή:http://www.elle.gr/article.asp?catid=24834&subid=2&pubid=128860902
- ' 
Υλικά
- 250 γραμμ. ξερά ρεβύθια
 1 αγγούρι
 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
 1 ματσάκι μέντα
 2 κ.σ. + 1 κ.γ. κουρκουμάς
 5 κ.σ. ελαιόλαδο
 χυμός από 1 λεμόνι
 χυμός από 1/2 πορτοκάλι
 1/2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
 αλάτι
 πιπέρι
- ' 
