Ρυζόγαλο

20
6

Σε ένα δοχείο σιγοβράζουμε για 5' το ρύζι με 100 γρ. νερό και το ξύλο κανέλας μέχρι να τελειώσει το νερό. Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια. Με μια ξύλινη σπάτουλα, ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην κολλήσει το γάλα στον πυθμένα της κατσαρόλας .
Όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το βρασμό και το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά έως ότου το μίγμα αρχίζει να αποκτά κρεμώδη υφή.
Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε 50 γρ.φρεσκο βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί. Χωρίζουμε σε μερίδες.

Υλικά:

- 1 κιλό γάλα
- 1 βανιλια
- 100 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 100γρ. ζαχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
-1 ξύλο κανέλα

Αλάτι Ιμαλαΐων Αλεσμένο ΠΕΤ Βάζο 350gr
Βανίλια Φάκελο 1.5gr
Κανέλα Ξύλο Φάκελο 15gr

Εγγραφη

για τα πιο "νόστιμα" νέα μας!

Facebook

βρείτε μας @alfakatsifagr

Pinterest

ακολουθηστε μας @alfakatsifagr

espa 2014-2020