Ψητή γαλοπούλα με δενδρολίβανο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 oC
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το βασιλικό, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
Πλύνετε και στεγνώστε τη γαλοπούλα. Αφαιρέστε τυχόν μεγάλα αποθέματα λίπους. Χαλαρώστε το δέρμα από το στήθος. Αυτό γίνεται με προσεκτικές, αργές κινήσεις του ενός χεριού ανάμεσα στο στήθος και το δέρμα, προσέχοντας να μην σκιστεί το δέρμα.
Με το χέρι σας, απλώστε μια γενναία ποσότητα από το μίγμα δεντρολίβανου κάτω από το δέρμα του στήθους και κάτω από το μηρό και το πόδι. Τρίψτε το υπόλοιπο του μίγματος εξωτερικά. Χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες για να καλύψετε με δέρμα τυχόν εκτεθειμένο κρέας.
Τοποθετήστε τη γαλοπούλα στον φούρνο και προσθέστε περίπου 1 εκατοστό νερού στον πυθμένα της λεκάνης. Ψήστε για 3 έως 4 ώρες, ή έως ότου η εσωτερική θερμοκρασία του πουλιού φθάσει τους 80 oC
Πηγή: http://allrecipes.com/recipe/rosemary-roasted-turkey-2/detail.aspx
'
Υλικά
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
1 ολόκληρη γαλοπούλα
'