Παραδοσιακό Γερμανικό Dessert

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα.
Χτυπάμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα το λάδι, την ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να γίνει μια λευκή αφράτη κρέμα. Βάζουμε το ξύσμα λεμονιού και λίγο-λίγο εναλλάξ το μείγμα ''μαγιά γάλα'', αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε μια ώρα να φουσκώσει.
Ανοίγουμε ένα φύλλο 1.5 εκ. Και κόβουμε μικρούς κύκλους.
Τους αφήνουμε μια ώρα να ξαναφουσκωσουν και βάζουμε άφθονο σπορέλαιο στο τηγάνι να κάψει πολύ.
Βάζουμε τους κύκλους δυο δυο τον ένα επάνω στον άλλο και έτσι διπλούς τους βάζουμε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν και από τις δυο πλευρές.
Σε ένα ευρύχωρο μπολ έχουμε άφθονη κρυσταλλική ζάχαρη και όπως βγάζουμε ζεστά τα Krapfen από το λάδι τα ρίχνουμε μέσα. Αφού φέρουμε κάποιες γύρες το σκεύος και έχουν κολλήσει παντού ζάχαρη τα βάζουμε σε μια πιατέλα για σερβίρισμα.
Ως εναλλαγή πιο υγιεινη, μπορούμε με ένα πινέλο να τα αλείφουμε έτσι ζεστά με μέλι .
Ακόμη μπορούμε να τα γεμίσουμε με διάφορες κρέμες η μαρμελάδες και να τα υπερισχύσουμε με πολύχρωμο γλασο ζάχαρης.

  • 150'
  • 7

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι.
    Μαγιά ξερή ένα φακελάκι
    2 κρόκους
    2κς. Ζάχαρη
    Ξύσμα λεμονιού
    250 γρ.χλιαρό γάλα
    50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 150'
  • 7