Παντεσπάνι
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
Ζεσταίνουμε την τοστιέρα και προτιμούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χονδρές πλάκες για βαφλες ή ό,τι άλλες πλάκες έχουμε .
Δεν θα χρειαστεί πάνω από 10 λεπτά για να ψηθούν όλες οι βάφλες - παντεσπάνι.
-Θα φουσκώσουν σίγουρα.
-Θα καλοψηθούν σίγουρα.
-Δεν θα χρειαστεί να χωριστεί σε φέτες το παντεσπάνι με κίνδυνο να σπάσει και το κυριότερο …
-Χρησιμοποιούνται αμέσως ως βάση για τούρτα ή παγωτό
Με αυτόν τον τρόπο ψησίματος μπορούμε να ψήσουμε και ένα απλο κέικ .
Χτυπάμε όλο το κέικ σε ένα δοχείο με καπάκι και είτε το ψήνουμε όλο, είτε ψήνουμε κάθε μέρα φρέσκιες μερίδες κέικ για τον καφέ και για το σχολείο.
Η ωμή ζύμη κέικ μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.
από την Τερψιχόρη
15'
9
Υλικά
- - 4 αυγά
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 + 1/2 κούπα αλεύρι
- Φρέσκια βανίλια
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
- 1/4 κούπας χυμό
- 1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
- 1/2 κούπας ζάχαρη
15'
9