Πανακότα

120
5

Βράζουμε την μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος , ζάχαρης και βανίλιας ενω τις υπόλοιπες ποσότητες τις χτυπάμε σαντιγί.
Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε χλιαρό νερό και αφού τις στραγγίσουμε με το χέρι, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος- ζάχαρης- βανίλιας και ανακατεύουμε να ενοποιηθεί και αυτή στο μείγμα.
Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις και την σαντιγί .
Φορμάρουμε ατομικά και παγώνουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με
-γλασο καραμέλας ή
-λιωμένη κουβερτούρα ή
-πολτό από φρούτα

Πίνουμε άσπρο παγωμένο σαμπανιζέ κρασί-Μοσχατο

Υλικά:

1000γρ.κρέμα γαλακτος
250γρ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι ΙΜΑΛΑΙΩΝ
μια βανίλια ΚΑΤΣΙΦΑ
4 φύλλα ζελατίνας

Αλάτι Ιμαλαΐων Αλεσμένο ΠΕΤ Βάζο 350gr
Βανίλια Φάκελο 1.5gr

Εγγραφη

για τα πιο "νόστιμα" νέα μας!

Facebook

βρείτε μας @alfakatsifagr

Pinterest

ακολουθηστε μας @alfakatsifagr

espa 2014-2020