Πανακότα
Βράζουμε την μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος , ζάχαρης και βανίλιας ενω τις υπόλοιπες ποσότητες τις χτυπάμε σαντιγί.
Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε χλιαρό νερό και αφού τις στραγγίσουμε με το χέρι, τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος- ζάχαρης- βανίλιας και ανακατεύουμε να ενοποιηθεί και αυτή στο μείγμα.
Προσθέτουμε με απαλές κινήσεις και την σαντιγί .
Φορμάρουμε ατομικά και παγώνουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με
-γλασο καραμέλας ή
-λιωμένη κουβερτούρα ή
-πολτό από φρούτα
Πίνουμε άσπρο παγωμένο σαμπανιζέ κρασί-Μοσχατο
- 120'
- 5
Υλικά
- 1000γρ.κρέμα γαλακτος
250γρ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι ΙΜΑΛΑΙΩΝ
μια βανίλια ΚΑΤΣΙΦΑ
4 φύλλα ζελατίνας
- 120'
- 5