Παγωτό κάστανο

Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε το άνθος αραβοσίτου με τη 1 κούπα φρέσκο γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα βρασμένα κάστανα και το 1/3 από την κρέμα κάστανο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα να φουσκώσει και να αφρατέψει καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις στο μεταλλικό σκεύος που θα βάλουμε στην κατάψυξη.

Κάθε φορά ρίχνουμε τα βρασμένα κάστανα που τρίβουμε με τα χέρια μας και λίγο από την κρέμα κάστανο που κρατήσαμε και δημιουργούμε έτσι στρώσεις από κάστανα και κρέμα μέσα στο παγωτό μας.

Ολοκληρώνουμε μέχρι να τελειώσουμε όλο το μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη και πριν σερβίρουμε αφήνουμε λίγο εκτός να μαλακώσει.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηχανή και να βάλετε όλα τα υλικά μαζί.

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 15''
  • 9

Υλικά

  • 250 γρ. (+ 1 κούπα ακόμα) γάλα φρέσκο
    1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
    1 μικρό γάλα εβαπορέ
    1 βάζο (370γρ) μαρμελάδα κάστανο
    1 συσκευασία (500γρ) κρέμα κάστανο
    1 κουτ. της σούπας κονιάκ
    500 ml  κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    200 γρ κάστανα βρασμένα
    2 βανίλιες Alfa Katsifa
  • 15''
  • 9