Νιόκι πατάτας με πέστο & κολοκυθάκια

25
10

Βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο γιατί θα βράσουν λίγο και στη συνέχεια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά του φαγητού μας. Κρατάμε και λίγο νεράκι.

Αρχικά κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε μπαστουνάκια αφαιρώντας το τμήμα με τα σπόρια τους εσωτερικά και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και αν δεν είναι νηστεία και λίγο βούτυρο αγελάδας. Στραγγίζουμε τα νιόκι με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα να γυαλίσουν λίγο με το λαδάκι και το  βουτυράκι περίπου 1 λεπτό.

Αμέσως προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια, τη σάλτσα πέστο και το σκόρδο μας. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Ρίχνουμε το νεράκι που κρατήσαμε και βράζουμε το φαγάκι μας για 2 λεπτά περίπου ακόμα.

Απολαμβάνουμε ζεστό με λίγο τυράκι τριμμένο αν δεν είναι νηστεία και λίγη φρέσκια ρίγανη από πάνω!

Υλικά:

1 συσκευασία (500 γρ) έτοιμα νιόκι πατάτας
½ κούπα από το νερό που έβρασαν τα νιόκι
3-4  κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελάδος
3 κουτ. του γλυκού σάλτσα πέστο έτοιμη
½ κουτ. του γλυκού σκόρδο αποξηραμένο σε σκόνη Alfa Katsifa
Αλάτι και πιπέρι
4 μικρά κολοκυθάκια
10 ντοματίνια
Λίγη φρέσκια ρίγανη

Σκόρδο Σκόνη ΠΕΤ βάζο 40gr

Εγγραφη

για τα πιο "νόστιμα" νέα μας!

Facebook

βρείτε μας @alfakatsifagr

Pinterest

ακολουθηστε μας @alfakatsifagr

espa 2014-2020