Μπουτάκια κοτόπουλο με πράσα, πιπεριές και ροζ πιπέρι

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μπουτάκια του κοτόπουλου πάρα πολύ καλά να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις μεριές. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Στην κατσαρόλα μας τώρα ρίχνουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές Φλωρίνης. Τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας ξανά το κοτόπουλο. Σβήνουμε  με το κρασί. Σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ για 2 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε μετά το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να βράσει το φαγητό μας, με σκεπασμένη την κατσαρόλα μας. Ρυθμίσουμε το αλάτι και το πιπέρι μας.

Σε 30 λεπτά περίπου, προσθέτουμε το ροζ πιπέρι, το βούτυρο αγελάδος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό μας εκεί για 10 λεπτά ακόμα.  

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 30''
  • 11

Υλικά

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλο
    1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    5 πράσα ψιλοκομμένα
    3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
    5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    150 ml ροζέ κρασί
    Αλάτι και πιπέρι
    150 ml νερό
    2 κουτ. της σούπας ροζ πιπέρι Alfa Katsifa
    1 κουτ. της σούπας βούτυρο αγελάδος
    3 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 30''
  • 11