Μήλα ψητά

Υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και πηκτίνης, τα μήλα συμβάλλουν στην φυσική αποτοξίνωση του σώματος.
Το μήλο προσφέρει ένα αίσθημα κορεσμού κι έτσι συνιστάται στους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν κιλά αλλά δυσκολεύονται να ελέγξουν τις λιγούρες τους για φαγητό.

Εύκολο επιδόρπιο με μήλα εποχής και απλά υλικά και λίγες θερμίδες.

Πλένουμε καλά τα μήλα, με το ειδικό εργαλείο βγάζουμε τα κουκούτσια από το κέντρο και τα βάζουμε σε ένα ταψί, χωρίς πολλά κενά.
Βάζουμε το νερό, με την ζάχαρη πασπαλίζουμε τα μήλα γεμίζοντας πρώτα τις τρύπες και ρίχνουμε το κονιάκ επίσης στις τρύπες του κάθε μήλου μαζι με ένα ξυλάκι κανέλας. Βυθίζουμε και ένα γαρίφαλο στην σάρκα κάθε φρούτου.
Καλύπτουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 45 λεπτά στους 220C.
Πριν σερβιριστούν τα περιχύνουμε με το σιρόπι που δημιουργήθηκε στο ταψί.

  • '

Υλικά

  • 2 κιλά μήλα
    2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
    1 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
    1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
    2 ξυλάκια κανέλας
    4-5 γαρύφαλλα ΑΛΦΑ ΚΑΤΣΙΦΑ
  • '