Κυδώνια στον φούρνο

Αφαιρούμε όλα τα σπόρια και τα σκληρά και μαύρα σημεία από όλα τα κομμάτια. Δεν τα πετάμε, αλλά τα βράζουμε με ένα ποτήρι νερό σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Τοποθετούμε τα καθαρισμένα κυδώνια σε ένα ταψί ,πασπαλίζουμε όλα τα μπαχαρικά και από επάνω τη ζάχαρη . Στραγγίζουμε το νερό από το βρασμό των κουκουτσιών και το ρίχνουμε σε κάθε ένα κομμάτι κυδωνιού από πάνω.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ,γυρίζουμε τα κυδώνια και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν ,το ζουμί θα έχει γίνει πελτές(ροδοκόκκινο διάφανο ζελέ).
Σερβίρονται σκέτα ή με στραγγιστό γιαούρτι και αμύγδαλα αλμυρά χονδροκομμένα.

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

  • 85'
  • 7

Υλικά

  • - 5 μεγάλα κυδώνια, καλά πλυμμένα και κομμένα σε δυο συμμετρικά κομμάτια.
    - 600 γρ. ζάχαρη
    - Γαρύφαλλο σκόνη
    - Κανέλα σε σκόνη
    - Ξινό
    - Λίγο αλάτι
  • 85'
  • 7