Κοχύλια με μελιτζάνες και μπεσαμέλ

40'
20

Σε άφθονο νερό που βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα 2 φύλλα δάφνης και το ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά μας και βράζουμε για 3 λεπτά λιγότερο από αυτό που γράφει στη συσκευασία. Κρατάμε 1 κούπα νερό στην άκρη.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και αφήνουμε στην άκρη για να τα γεμίζουμε μετά.

Σε μεγάλο τηγάνι αντικολλητικό σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά τις μελιτζάνες μας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λάδι επιπλέον όσο θα τις σοτάρουμε.

Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες προσθέτουμε και τα κρεμμύδια να σοταριστούν και αυτά (αν δεν μας χωράει το τηγάνι βγάζουμε λίγες μελιτζάνες στην άκρη και τις προσθέτουμε ξανά μετά). Σοτάρουμε και το μπέικον.

Ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά αλλά και το ψιλοκομμένο ντοματάκι μαζί με την κούπα με το νερό που κρατήσαμε.

Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αμέσως αποσύρουμε από τη φωτιά γιατί θέλουμε υγρά στη γέμιση να βράσουν κι άλλο και τα ζυμαρικά μας.

Παίρνουμε τα κοχύλια μας και βάζουμε στο καθένα από 2 κουταλάκια του γλυκού περίπου γέμιση.

Τα τοποθετούμε ένα ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί.

Μόλις τα τελειώσουμε ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ ομοιόμορφα πάνω από τα ζυμαρικά με τέτοιο τρόπο ώστε να καλυφθούν εντελώς. Ρίχνουμε από πάνω και το κασέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ανάλογα το φούρνο σας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Τρώμε το φαγητό μας καλύτερα ζεστό.

Μία συνταγή της misstasty.gr
 

Υλικά:

1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα για γέμισμα
2 φύλλα δάφνης
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4-5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
800 γρ μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
1 συσκευασία ψιλοκομμένο ντοματάκι βιολογικό
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κούπα νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά
2 κουτ. του γλυκού θυμάρι Alfa Katsifa
1  κουτ. του γλυκού σκόρδο σκόνη Alfa Katsifa
½ μάτσο μαϊντανός
Ξύσμα από 1 λεμόνι βιολογικό

Για την ελαφριά μπεσαμέλ
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
1 συσκευασία (200 ml) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 ml γάλα φρέσκο
50 γρ κασέρι τριμμένο

Για την επικάλυψη
100 γρ κασέρι τριμμένο

Θυμάρι ΠΕΤ Βάζο 30gr
Σκόρδο Σκόνη ΠΕΤ βάζο 40gr

Εγγραφη

για τα πιο "νόστιμα" νέα μας!

Facebook

βρείτε μας @alfakatsifagr

Pinterest

ακολουθηστε μας @alfakatsifagr

espa 2014-2020