Καλαμαράκια πικάντικα στο φούρνο

Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια μας και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν όλο το νερό τους (τα πιέζουμε και λίγο με τα χέρια μας).

Τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να μην βγάζουν άλλο νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα καλαμαράκια και προσθέτουμε όλα τα υλικά με τη σειρά… Δηλαδή ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και την πολέντα (αν δεν έχετε μπορείτε να βάλετε φρυγανιά τριμμένη).

Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάνε τα μπαχαρικά σε όλα τα καλαμαράκια μας.

Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα.

Τοποθετούμε τα καλαμαράκια αραιά πάνω σε αυτό, ξεχωρίζοντας τα μεταξύ τους για να ψηθούν καλύτερα και να μην κολλήσουν και μείνουν άψητα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Τρώγονται αμέσως ζεστά, είναι πικάντικα, τραγανά από έξω και τρυφερά γιατί τα ψήσαμε λίγη ώρα.

Η ποσότητα αυτή είναι λίγη αν θέλετε ετοιμάζετε ακόμα μία δόση για περισσότερα άτομα

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 15'
  • 7

Υλικά

  • 425 γρ καλαμαράκια κατεψυγμένα καθαρισμένα σε κομμάτια
    1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    Αλάτι και πιπέρι
    2 κουτ. της σούπας πολέντα
    1 κουτ. του γλυκού κιτρινόριζα Alfa Katsifa
    1 κουτ. του γλυκού θρούμπι  Alfa Katsifa
    ½  κουτ. του γλυκού μουστάρδα σκόνη  Alfa Katsifa
    1 κουτ. του γλυκού κύμινο  Alfa Katsifa
  • 15'
  • 7