Γιομίδια

Σε μια απλωτή κατσαρόλα (βολεύει να μπορεί να μπει κατευθείαν στο φούρνο μετά) ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε αυτό τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει. Ρίχνουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε και αυτόν.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 με 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε μετά το σπανάκι, το αλάτι, τα μπαχαρικά μας όλα και τον κύβο, αλλά και τη συκωταριά μας. Αφήνουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε ταυτόχρονα.   

Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στην επιφάνεια του φαγητού την πολέντα. Βάζουμε την κατσαρόλα μας (ή μεταφέρουμε σε ταψί, αν δεν μπαίνει στο φούρνο η κατσαρόλα που χρησιμοποιούσαμε μέχρι τώρα) στο φούρνο τον οποίο έχουμε προθερμάνει στους 180-190 βαθμούς.

Ψήνουμε για περίπου άλλα 30 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά του φαγητού μας.

Τρώγεται ζεστό, αλλά και σαν κρύο μεζεδάκι.

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 110''
  • 11

Υλικά

  • 1 κιλό συκωταριά αρνίσια
    300 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
    300 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
    100 ml κρασί ροζέ
    5-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
    ½ κύβο μυρωδικών βιολογικό
    Αλάτι
    1 κουτ. του γλυκού μείγμα πιπεριών με κόλιανδρο Alfa Katsifa
    2 κουτ. του γλυκού δυόσμος αποξηραμένος Alfa Katsifa
    1 ½ ποτήρι νερό
    4 κουτ. της σούπας πολέντα ή φρυγανιά
  • 110''
  • 11