Γεμιστές πιπεριές
Oι πιπεριές είναι άφθονες και φθηνές σχετικά. Πράσινες και κόκκινες γεμιστές με ρύζι, νηστήσιμες, μπορούν να είναι για μια εβδομάδα ο μπαλαντέρ φαγητού στο σπίτι της εργαζόμενης, ειδικά όταν υπάρχουν και παιδιά.
Σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά, σταδιακά, το ψιλοκομμένο πράσο, τα τριμμένα κρεμμύδια, το τριμμένο κολοκύθι, την τριμμένη μελιτζάνα και μια τριμμένη κόκκινη πιπεριά με τα ¾ από το λάδι μέχρι να μαραθούν αρκετά όλα τα λαχανικά και τέλος βάζουμε για λίγο το ρύζι. Ρίχνουμε 1 ποτήρι τριμμένη ντομάτα (και ένα ποτήρι τριμμένη ντομάτα κρατάμε για το τέλος μαζί με το υπόλοιπο 1/3 λαδιού και λίγο από όλα τα μπαχαρικά).
Κατόπιν, βάζουμε όλα τα μυρωδικά και σταματάμε την φωτιά. Έπειτα, προσθέτουμε ένα ποτήρι τριμμένο γκούντα και ένα αυγό. Ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει το αυγό και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Στο τέλος ρίχνουμε από επάνω το μίγμα (1 ποτήρι τριμμένη ντομάτα το υπόλοιπο 1/3 λάδι και λίγο από όλα τα μπαχαρικά), ένα μικρό ποτήρι νερό και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για μια (1) ώρα. Γυρίζουμε τις πιπεριές από την άλλη πλευρά και ψήνουμε ακόμα 20 λεπτά.
Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design
90'
9
Υλικά
- - Ρύζι Καρολίνα (περίπου 4 κ. σ. για κάθε πιπεριά)
- Ντοματάκια για σάλτσα
- Μαϊντανός
- 1 κολοκύθι
- 1 μελιτζάνα
- 1 πράσο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μουστάρδα σκόνη
- Λάδι (ένα ποτήρι του νερού)
90'
9