Φύλλο Βηρυττού

Πολύ καλό ζύμωμα με τα χέρια μέχρις ότου να μην κολλάει.
Ανάλογα προσθέτουμε αλεύρι η νερό.

Το ζυμάρι το χωρίζουμε σε 10 κομματάκια και κάθε ένα από αυτά σε αλλά 10 κομματάκια, σύνολο 100.
Με την βοήθεια ενός πλάστη και νισεστέ ανοίγουμε 100 μικρά φυλλαράκια 10-15 εκατοστά διάμετρο και τα στοιβάζουμε 10-10 σε 10 στοίβες από 10 φυλλαράκια την κάθε στοίβα με ενδιάμεσα αρκετό νισεστέ.
Την κάθε μια 10αδα την ανοίγουμε προσεκτικά σαν ένα φύλλο, όλη μαζί, όπως και τις επόμενες 10αδες και στο τέλος έχουμε 10 πολύφυλλα - φύλλα Βηρυτού,έτοιμα για να κάνουμε τα παραδοσιακά σιροπιαστά.

από την Τερψιχόρη http://ideart.design/category/Cuisine...

  • '

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
    100 γρ. νερό χλιαρό
    100 γρ. ελαιόλαδο
    2 αυγά
    20γρ ξύδι λευκό
    μια κ.γ. αλάτι
  • '