ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους σε μεγάλο τηγάνι με λάδι. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα φασόλια καυτερή πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομματάκια και μαγειρεύουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια και να μείνουν με λίγο νερό. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τα υπόλοιπα μπαχαρικά .Βράζουμε ανακατεύοντας για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Πολτοποιούμε το μείγμα με ένα πιρούνι ή το εργαλείο για τον πουρέ πατάτας.
Σ'αυτό σημείο προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μία πάστα όχι πολύ υδαρής. Δεν είναι απαραίτητο να πολτοποιήσουμε πολύ το μείγμα. Άγω προτιμώ να αφήνω πολλά ολόκληρα φασόλια.
Σερβίρουμε πάνω σε νάτσος η επάνω σε μισή βρασμένη πατάτα ή ως συνοδευτικό σε φαχίτας (fajitas).

  • 80'
  • 12

Υλικά

  • 2 ποτήρια φασόλια (οποιαδήποτε ποικιλία)
    2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, κομμένο σε κύβους
    1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (προαιρετική)
    1/2 κούπα πολτό ντομάτας
    2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
    1 1/2 κουταλάκι κύμινο
    1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
    1/2 κουταλάκι ρίγανη
    1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι ή πιπέρι Καγιέν
    Αλάτι
    Πιπέρι μαύρο τριμμένο
    Μαιεμένο ψιλοκομμένο
    Νερό
  • 80'
  • 12