Φαρφάλες ολικής αλέσεως με γαριδούλες
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο πράσο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και προσθέστε 2 κουταλιές νερό. Αφήστε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστεί το νερό, έπειτα προσθέστε τις γαριδούλες χωρίς το κέλυφος, κομμένες κατά μήκος. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λωρίδες ζουλιέν, προσθέστε το πράσο και τις γαριδούλες και ζεματίστε για 2 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Βράστε τα ζυμαρικά Farfalle ολικής αλέσεως σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τα στη σάλτσα. Σοτάρετε όλα τα υλικά στο τηγάνι και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο βασιλικό πριν σερβίρετε.
http://www.sintagespareas.gr/sintages/barilla-farfalle-olikis-aleseos-me-garidoules.html
'
Υλικά
- 350 γρ. ζυμαρικά Farfalle Ολικής Αλέσεως Barilla
150 γρ. μικρές γαρίδες
150 γρ. κολοκυθάκια
40 γρ. βασιλικός
40 γρ. πράσα
5 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
'