ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Εκτέλεση για τους εργολάβους:

Χωρίζουμε τα αυγά ,χωρίζουμε και την ζάχαρη σε δυο μέρη.
Τα ασπράδια, με τρεις σταγόνες λεμόνι, τα χτυπάμε σφιχτή μαρέγκα και από το ένα μέρος ζάχαρης ρίχνουμε κουταλάκι- κουταλάκι συνεχίζοντας το χτύπημα ώστε να τελειώσουν τα 100γρ. και τα γίνει η μαρέγκα μας ένα αφράτος νουγκας.
Τα αλλά 100γρ.της ζάχαρης τα ρίχνουμε στα κροκαδια και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε το σπορέλαιο ,την βανίλια, το γάλα, εβαπορέ, το ρούμι. Πασπαλίζουμε το αλεύρι και στο τέλος ρίχνουμε την σκόνη αμυγδάλου.
Ενώνουμε τα δυο μίγματα και με πολύ απαλές κυκλικές κινήσεις με σύρμα του χεριού τα ομογενοποιήσουμε με πολύ προσοχή να μην ξεφουσκώσει το τελικό μίγμα το οποίο θα πρέπει να στέκεται σαν μαρέγκα όταν το αδειάσουμε σε λαδόκολλα σε μεριδούλες.

Εκτέλεση για την γέμιση:

με σύρμα του χεριού ομογενοποιήσουμε όλα τα υλικά (η σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρι)και με ένα καρνέ την μοιράζουμε σε κάθε επίπεδη επιφάνεια από τις ψημένες μεριδουλες εργολάβου. Μέτα ενώνουμε ανά δυο. Πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη(προαιρετικά).
μπορούμε να τυλίξουμε ένα ένα σε αλουμινόχαρτο και τα χρησιμοποιήσουμε σαν κεράσματα.
Σε περίπτωση που σας γίνουν πολύ μεγάλα για κέρασμα ,τα κόβουμε στην μέση και την κομμένη επιφάνεια την καλύπτουμε με σκέτη λιωμένη κουβερτούρα.

  • 90'
  • 13

Υλικά

  • 6 αυγά,
    βανίλια (μια πρέζα),
    αλάτι(μια πρέζα), 
    200 γρ. ζαχαρη,
    40 γρ. γάλα εβαπορέ,
    40 γρ. σπορέλαιο,
    20 γρ. ρουμι,
    200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του,
    200 γρ.σκονη αμυγδαλου.

    Για την γέμιση:
    100 γρ. μασκαρπονε
    100 γρ. ζάχαρη αχνή.
    50 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
    200 γρ. σοκολάτα μαύρη
  • 90'
  • 13