Ελληνικός καφές με σιρόπι κεράσι

Ρίχνουμε το νερό που μετρήσαμε στο φλιτζάνι που θα πιούμε τον καφέ μας στο μπρίκι.

Τοποθετούμε το μπρίκι πάνω στην εστία μας σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον ελληνικό καφέ στο μπρίκι μας.

Προσθέτουμε τα 2 κουταλάκια από το σιρόπι κεράσι και ανακατεύουμε σιγά σιγά σε μέτρια πάντα φωτιά μέχρι να φουσκώσει ο καφές μας.

Στο ποτήρι που θα σερβίρουμε τον καφέ μας ρίχνουμε τα παγάκια μας και ρίχνουμε άλλα 2 κουταλάκια σιρόπι από γλυκό κουταλιού κεράσι.

Ρίχνουμε τον ελληνικό καφέ πάνω από τα παγάκια μας.

Απολαμβάνουμε προσέχοντας το καλαμάκι να μην φτάνει στο κατακάθι…

Αν χρησιμοποιήσετε ντεκαφεϊνέ καφέ θα τον απολαμβάνετε άφοβα (για όσους σας ενοχλεί η καφεΐνη) όλο την ημέρα…

Μία συνταγή της misstasty.gr

  • 5''
  • 4

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό
    4 κουτ. του γλυκού σιρόπι από γλυκό κεράσι
    1 κουτ. του γλυκού ελληνικό καφέ Alfa Katsifa
    Λίγα παγάκια
  • 5''
  • 4