Donuts

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

ζύμη: 
Σε μικρό μπολ διαλύετε την μαγιά στο ζεστό γάλα προσθέτοντας 1 πρέζα ζάχαρη.
Ανακατεύετε και αφήνετε3-4 λεπτά.
Σε άλλο μπολ που να χωράει όλα τα υλικά ρίχνετε το αλεύρι, τις νιφάδες πατάτας, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μίγμα της μαγιάς. Ανακατεύετε και αφήνετε να ξεκουραστεί η ζύμη 5 λεπτά. Προσθέτετε τις 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο, ανακατεύετε καλά με πιρούνι ή σπάτουλα, μεταφέρετε το μίγμα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε φύλο πάχους 1.25 -1.5 εκατ.Κοβουμε με ενα ποτηρι ροδελες .Αλιφουμε με νερο και βαζουμε τις ροδελες δυο δυο την μια επανω στην αλλη.Αφηνουμε για μιση ωρα σε ζεστο μερος να φουσκωσουν και τηγανιζουμε.
Μολις βγουν απο το τηγάνι βαζουμε τα donuts επάνω σε χαρτι κουζινας και στην συνεχεια σε ενα μπολ με ζάχαρη .

  • 60'
  • 8

Υλικά

  • Yλικά για 10 περιπου donuts

    μισο κιλο αλεύρι
    50γρ. ζάχαρη
    200γρ. ζεστό γάλα
    1 πρέζα ζάχαρη για την μαγια
    18γρ. ξηρή μαγιά 
    100γρ.νιφάδες πατάτας 
    1 πρέζα αλάτι
    2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
    έξτρα καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 60'
  • 8