Δέσιμο σιροπιού για γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες

Πως καταλαβαίνουμε ότι έδεσε το σιρόπι στα γλυκά;
Όταν αρχίσει ο βρασμός να δημιουργεί πολύ μικρές φυσαλίδες τότε βγάζουμε σε ένα απλωτό πιάτο ένα κουταλάκι σιρόπι και το φυσάμε να κρυώσει,
με το δάχτυλο μας παίρνουμε και ρίχνουμε μια σταγόνα σε καθαρό μέρος του πιάτου. Εάν η σταγόνα σταθεί καμπυλωτή χωρίς να απλώσει, τότε το σιρόπι είναι έτοιμο
και σβήνουμε την φωτιά. Επίσης μπορούμε να χωρίσουμε το κρύο σιρόπι στο πιάτο της δοκιμής με το κουτάλι σέρνοντας το στην μέση.
Θα πρέπει να μην ενωθεί ξανά για να έχουμε δεμένο όπως πρέπει σιρόπι.

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Υλικά:

1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. ξυνό
2 ποτήρια νερό

Βανίλια Φάκελο 1.5gr
Ξυνό ΠΕΤ βάζο 80gr

Εγγραφη

για τα πιο "νόστιμα" νέα μας!

Facebook

βρείτε μας @alfakatsifagr

Pinterest

ακολουθηστε μας @alfakatsifagr

espa 2014-2020