Δέσιμο σιροπιού για γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες
Πως καταλαβαίνουμε ότι έδεσε το σιρόπι στα γλυκά;
Όταν αρχίσει ο βρασμός να δημιουργεί πολύ μικρές φυσαλίδες τότε βγάζουμε σε ένα απλωτό πιάτο ένα κουταλάκι σιρόπι και το φυσάμε να κρυώσει,
με το δάχτυλο μας παίρνουμε και ρίχνουμε μια σταγόνα σε καθαρό μέρος του πιάτου. Εάν η σταγόνα σταθεί καμπυλωτή χωρίς να απλώσει, τότε το σιρόπι είναι έτοιμο
και σβήνουμε την φωτιά. Επίσης μπορούμε να χωρίσουμε το κρύο σιρόπι στο πιάτο της δοκιμής με το κουτάλι σέρνοντας το στην μέση.
Θα πρέπει να μην ενωθεί ξανά για να έχουμε δεμένο όπως πρέπει σιρόπι.
Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design
'
Υλικά
- 1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. ξυνό
2 ποτήρια νερό
'