Crème au caramel
Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design
Εύκολο-οικονομικό-εντυπωσιακό
Προετοιμασία :1 ώρα
Φούρνος :180 Βαθμοί Κελσίου
Ψήσιμο :40’ σε Μπεν Μαρί
(βάζουμε νερό μέσα σε ένα βαθύ ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μπολ με τη κρέμα.
Εκτέλεση:
Bάζουμε τα 100gr. ζάχαρη για την καραμέλα σε ένα κατσαρολάκι και την καίμε σε μέτρια φωτιά να γίνει καραμέλα, ανοιχτό καφέ χρώμα και την μοιράζουμε στα μπολάκια .
Στο ίδιο κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα.
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τα 4 αυγά και την βανίλια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το βρασμένο γάλα.
Το τελικό μίγμα το μοιράζουμε στα 5 μπολάκια και ψήνουμε.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει και μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.
Ένα αφρώδες κρασί η ένας πικρός καφές ανάλογα με την ώρα της ημέρας, ταιριάζουν απόλυτα με την γεύση της Crème au caramel.
Είναι το τέλειο γλυκό για το τελείωμα ενός γεύματος η δείπνου.
- 120'
- 5
Υλικά
- Για 5 μπολάκια
-500gr.γάλα
-150gr.ζάχαρη
-4 αυγά
-5gr.βανίλια
-100gr. Ζάχαρη για την καραμέλα
- 120'
- 5