Αυγολέμονο
Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design
Αυγολέμονο σε 5 εύκολα βήματα
Το αυγολέμονο το κάνουμε συνήθως σε σούπες και σε φαγητά με χόρτα. Βοηθάει στην ομογενοποιήση της υφής, δυναμώνει τη γεύση, κάνει πηχτές και χυλωμένες τις σούπες.
Υλικά:
Ένα αυγό φρέσκο και ένα λεμόνι ζουμερό.
Εκτέλεση:
- Χωρίζουμε το ασπράδι και το χτυπάμε με συρμα μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο χτυπώντας λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού.
- Παίρνουμε από το ζεστό φαγητό που θέλουμε να αυγοκόψουμε αρκετό ζουμί ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ: ρίχνουμε σταγόνα - σταγόνα στο χτυπημένο μίγμα αυγό - λεμόνι, μέχρι να φέρουμε τη θερμοκρασία του αυγού κοντά στη θερμοκρασία του φαγητού. Ρίχνουμε μεμιάς στο φαγητό το αυγολέμονο και ανακατεύουμε αν είναι σούπα η κουνάμε την κατσαρόλα αν είναι κάτι πιο στερεό.
ΠΡΟΣΟΧΗ
- Το μίγμα αυγό - λεμόνι ,πριν πέσει στο φαγητό πρέπει να έχει ζεσταθεί από το ζουμί του φαγητού που ρίχνουμε λίγο - λίγο. Αν πέσει κρύο, με μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από το φαί, τότε το αυγό θα γίνει κομμάτια και αυτό θα είναι καταστροφικό για το φαγητό.
- Δεν ξαναζεσταίνουμε το φαγητό μετά το αυγοκόψιμο, γι' αυτό αυγοκοβουμε λίγο πριν το σερβίρισμα, σε ζεστό φαγητό ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ.
- 2'
- 2
Υλικά
- Λεμόνι
Αυγό
- 2'
- 2