Αρωματικό λικέρ από κουμκουάτ

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Κουμκουάτ
ένα δεντράκι για το μπαλκόνι που όταν καρποφορήσει, με την έναρξη του νέου έτους, μαζεύουμε τους καρπούς και φτιάχνουμε αρωματικό λικέρ.

Εκτελεση:

Πλένουμε καλά τα κουμ κουάτ ,τα κόβουμε στην μέση και τα βάζουμε σε βάζο με τη ζάχαρη , το ξύλο κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Το βάζο ,το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος (π.χ. σε ένα ντουλάπι, σε ένα σημείο της κουζίνας που δεν φωτίζεται) για 1 μήνα. Κουνάμε πότε πότε ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Διπλώνουμε ένα κομμάτι τούλι στα δύο και βάζουμε ανάμεσα ένα κομμάτι βαμβάκι. Αυτό το αυτοσχέδιο φίλτρο το βάζουμε σε σουρωτήρι και στραγγίζουμε το λικέρ μας .Στην συνεχεια το βράζουμε για 10 λεπτά σε σιγανή φλόγα μαζί με τον κρόκο. Όταν κρυώσει αναμιγνύουμε και το κονιάκ.
Το αποθηκεύουμε σε μπουκάλια

  • '
  • 5

Υλικά

  • ½ κιλό κουμ κουάτ
    ½ κιλό ζάχαρη
    ½ κιλό κονιάκ
    Κανέλα σε ξυλάκι
    3-4 γαρύφαλλα.
    Προαιρετικά, κρόκο Κοζάνης
  • '
  • 5