Αφράτες Βάφλες Γαλλικές

Απο την Τερψιχόρη Αβραμίδου/IDEART.design

Διαλύουμε την μαγιά στο μισό χλιαρό γάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει και προσθετουμε το ξύσμα,την ζάχαρη,τους κρόκους,το γάλα την διαλυμένη μαγιά και το αλεύρι.Σταματάμε το μίξερ και με με απαλές κινήσεις αναμιγνύουμε τα ασπράδια μαρέγκα.Σκεπάζουμε με σελοφάν για μια ώρα.
Ψήνουμε στην ειδική τοστιέρα και σερβίρουμε με μέλι όσο είναι ζεστές.Μπορούμε να κρατήσουμε την ζύμη στο ψυγείο για τρεις μέρες και να ψήνουμε φρεσκιες λίγες λίγες.

  • '

Υλικά

  • -3 φλυτζάνια αλεύρι
    -¼ κγ αλάτι
    -1 φλιτζάνι βούτυρο
    -1 φλιτζάνι ζάχαρη
    -7 αυγά
    -1 κγ κονιάκ
    -Ξύσμα λεμονιού
    -50γρ μαγιά
    -2 φλυτζάνια γάλα.
  • '